Verslag van MIDZOMERNACHTLOOP, ‘COAST TO COAST’

Midzomernachtlopers trotseerden moesson-regenbui van vijf uur
Naar schatting voor de tiende keer werd afgelopen vrijdag de Midzomernachtloop gedaan. De eerste keren was de afstand die in de kortste nacht van het jaar gelopen werd, 70 km. Sinds twee jaar is de afstand ingekort naar 50 km zodat er weer een flinke stijging in het aantal deelnemers is gekomen. Voor de ‘Coast to Coast’ Midzomernachtloop hadden zich dit keer 42 lopers aangemeld en vrijdag om 20.30 uur waren 40 ervan naar sporthal Opperdam gekomen, waar met een bus naar het startpunt van de tocht, Wijk aan Zee gereden werd. Het was die avond ideaal wandelweer en na het maken van een groepsfoto op het strand van Wijk aan Zee, werd om klokslag 21.30 uur gestart. Onderweg waren er na 15, 30 en 40 km, drie ruststops. Hier werd koffie/thee, fris, fruit en belegde broodjes aangeboden aan de lopers door het cateringteam bestaande uit Jack Tol, Ton Sterk, Evert Buijs en Ton Tol, die vrijwillig hun nachtrust opofferden om de 40 wandelaars in de watten te leggen.Bijna 11 uur onderwegDe eerste 2 km ging over het strand bij Wijk aan Zee met een mooie ondergaande zon. Vervolgens werd door het duingebied gelopen naar Heemskerk, Assendelft, Wormer, Jisp, Neck, Purmerend, Zuidoost Beemster, Kwadijk, Edam en Volendam. Door een misverstand werd een stuk van de route mis gelopen, zodat er een extra lusje van zo’n 6 km aan de 50 km kwam. Tot 02.45 uur was het super weer om te lopen met een graadje of 15. Toen begon het te druppelen, regenen, hard regenen en vervolgens ruim 5 uur een moesson-plensbui. De regenkleding en poncho’s boden een tijd lang bescherming, maar tegen zoveel regen is niets bestand. Drijfnat en koud werden de lopers, maar opgeven was er niet bij tot aan de laatste stop nabij ZO-Beemster/Kwadijk. Hier kon onder het viaduct geschuild worden tegen de regen en lieten enkele lopers zich met de auto ophalen. De wat geslonken groep liep vervolgens via Kwadijk en de Purmer naar Edam en Volendam. Het eindpunt was bij Restaurant Van den Hogen aan de Haven rond 08.15 uur, maar de meeste lopers gingen in Edam of Volendam aangekomen richting huis om snel de warme douche op te zoeken. Ze hadden er tenslotte allemaal zo rond de 55 km op zitten met deze midzomernachtloop onder erbarmelijke weersomstandigheden. Ondanks de plensbuien was het toch een zeer geslaagd wandelevenement en een goede voorbereiding op de Vierdaagse van Nijmegen. Dit kan volgend jaar weer aan, maar dan wordt er een andere route uitgestippeld.
14 en 15 juni 2019 : Coast to Coast  Midzomernachtloop
Op 14 juni a.s. organiseren we weer het Midzomernachtloop,  een heerlijke, gezellige nachtelijke wandeling van 50 km.
We lopen onder leiding van Karina Bont van Wijk aan Zee naar Volendam.  Opgeven kan bij Karina. Ze is bereikbaar onder 06-51558982.
Opgeven via de mail is ook mogelijk. Haar emailadres is kbont@nemassdeboer.nl. Enige wandelervaring is natuurlijk wel vereist
Onderweg zal de inwendige mens goed worden verzorgd; de kosten zullen ongeveer € 20,- per persoon bedragen.
Verzamelen  20.30 uur bij Sporthal Opperdam. Aankomst in Volendam: zaterdag 15 juni rond 7.30 uur bij café restaurant van den Hogen.
Wat zou het leuk zijn als de wandelaars dan door een aantal vrienden en bekenden juichend worden binnengehaald.
Catering, stoelen, tafels een bus: alles is geregeld.
Geef je op! Gezellig!