In memoriam; Karina Bont – Schilder


Morgenochtend is de uitvaart van Karina. We geven hier de tekst mee, zoals die op de rouwkaart is verwoord.
‘Karina is eindelijk thuis bij haar gezin. Hier kunt u donderdag en vrijdag van 16:00 tot 20:00 uur afscheid van haar nemen.
Wat hadden wij graag iedereen de gelegenheid willen geven om bij het afscheid van Karina op zaterdag 31 juli om 10:30 uur in de Vincentiuskerk aanwezig te zijn.
Helaas mag dat niet. De dienst is wel voor iedereen te volgen via een livestream.
Karina hield veel van wandelen. Het zou fantastisch zijn als we Karina met zijn allen naar de kerk kunnen begeleiden op haar laatste wandeltocht. We vertrekken om 9:30 uur vanaf het huisadres, maar u kunt ook langs de route een laatste groet brengen.
Route: Tjalk, Leendert Spaanderlaan, Saturnusstraat, Burg. van Baarstraat, Papaverstraat, Gerardusstraat, Kerkepad.’Wij zijn diep geraakt door het plotselinge overlijden van ons zeer gewaardeerde bestuurslid Karina Bont-Schilder, die tijdens een vakantie in Griekenland betrokken raakte bij een tragisch ongeluk. 
Zij was samen met haar man Jack, onze voorzitter. Jack ligt nog in het ziekenhuis.
Karina was 51 jaar. 

Haar passie voor wandelen en hardlopen liep als een rode draad door haar leven. Samen met haar tweelingzus Miranda trotseerde ze de ene na de andere tocht; van marathons in alle uithoeken van de wereld tot natuurlijk de Nijmeegse Vierdaagse. Met simpele en korte afstanden had ze weinig. ,,Daar trekken we onze schoenen niet voor aan”, zei ze dan gekscherend. In voorbereiding op de marathon van Antarctica trainden ze zelfs vijf keer per week in de koelcel van een visbedrijf, alwaar het kwik daalde naar -26 graden Celsius. Het zegt veel over hun doorzettingsvermogen, volharding en liefde voor sport.
Bij onze vereniging was zij verantwoordelijk voor "algemene" zaken en deed dat met verve. Behalve een actief loopster, was zij een sfeermaker,  kwam zij altijd met nieuwe ideeën, was overal bij behulpzaam en je kon altijd een beroep op haar doen.
Heeft de Nachtwandeling weer nieuw leven ingeblazen, hielp mee met de organisatie van de Zuiderzee Tocht en de Avondvierdaagse.
 
Karina was een onuitputtelijke bron van energie en enthousiasme, waarmee ze de mensen in haar omgeving en ons bestuur positief kon beïnvloeden. Het zal tijd kosten om dit ongelooflijke verlies te verwerken, en één ding is nu al zeker: we gaan Karina heel erg missen. Ons medeleven gaat uit naar haar familie, vrienden en iedereen die haar lief had. 
We hopen dat Jack spoedig zal herstellen.

Bestuur wandelsportvereniging Volendam
'n Loopie