In memoriam; Pius Schilder

Morgen 26 mei, is de uitvaart van ons bestuurslid Pius Schilder. Het zou mooi zijn als wij een erehaag gaan vormen. Zie onderstaand bericht

 

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Het zou mooi zijn als u een laatste eerbetoon aan Pius wilt brengen door middel van een erehaag. Daartoe gelegenheid voorafgaande aan de dienst op het pad naast de kerk, beginnende vanaf het kerkplein. De uitvaartdienst zal woensdag 26 mei te volgen zijn via de facebookpagina van de Vincentiuskerk: ttp:facboko/vinetuskerk Of via de QR code:'

 

 

Vrijdagmorgen hebben wij het verschrikkelijke bericht gekregen dat ons bestuurslid Pius Schilder, door een ongelukkig ongeval om het leven is gekomen.

Met weinig woorden kon hij heel veel zeggen, met een onverwachte opmerking kreeg hij hele groepen mensen aan het lachen en met zijn ongelooflijk behulpzame karakter was hij menigeen van dienst. Ook wandelvereniging ‘n Loopie is diep geraakt door het overlijden van Pius Schilder, ons zeer gewaardeerde bestuurslid en wandellid vanaf het eerste uur.

Iedereen die Pius heeft gekend, weet dat wandelen een van zijn grote passies was. Deze man leek niet moe te krijgen. Dertig kilometer, veertig kilometer, vijftig kilometer… Pius draaide er zijn hand niet voor om. ‘Dit is toch het mooiste wat er is?’, zei hij dan altijd. In gedachten gaan we terug naar de vele mooie herinneringen aan de Nijmeegse Vierdaagse, de bekende tocht die Pius ontelbare keren volbracht. Het was voor hem een van de hoogtepunten van het jaar. Na afloop een ijskoud glas bier en niet te vergeten een vers gerold shaggie. Dat waren momenten waarop hij ultiem genoot.

En natuurlijk was zijn camera altijd aan zijn zijde, want Pius wilde er ook een mooi verslag van maken voor zijn andere grote liefde: het lokale weekblad Nieuw-Volendam, beter bekend als de Nivo. Op die manier zorgde Pius ervoor dat de deelnemers uit de gemeente op gepaste wijze in het zonnetje werden gezet. En doordat hij het allemaal zo goed vastlegde en beschreef, leek het zelfs voor de lezers die niet hadden meegelopen alsof ze erbij waren. Zijn liefde voor de Vierdaagse was dan gewoon voelbaar tijdens het lezen en het plezier spatte van de pagina’s.

Zo waren er zoveel meer wandel-gerelateerde onderwerpen waar Pius over schreef. De beslommeringen rond de vergaderingen, het laatste nieuws, de aankomende wandeltochten en ga zo maar door. We konden altijd op Pius rekenen, welke hulpvraag we ook aan hem stelden. ‘Nee’ kwam niet voor in zijn woordenboek.

We gaan hem ontzettend missen. Niet alleen om de vele klusjes die hij voor ‘n Loopie uitvoerde, maar vooral om wie hij was. Een ware goedzak, die het beste voor had met iedereen en de wereld een stukje mooier maakte. Een voorbeeld voor de medemens. De herinneringen aan deze topper laten we voortleven in onze harten en bij de Vierdaagsen die volgen, blijven we proosten op jou, Pius. Enerzijds omdat je daar zo van hield, anderzijds omdat we jou nooit willen vergeten.

Pius, bedankt voor de onvergetelijke tijd.