Foto’s/terugblik op de Mastermate Avondvierdaagse 2018!

Wandelvereniging ’n Loopie en Sport-Koepel kijken terug op een geslaagde 8e AvondWandelVierdaagse.

De 8e editie van de Mastermate Divema AvondWandelVierdaagse zit er alweer op!

Dit jaar waren er drie wijzigingen doorgevoerd:

  • Na zeven edities in september (na kermis) was besloten om dit jaar de AvondWandelvierdaagse te verhuizen naar de laatste week van mei.
  • Het startpunt was verplaatst van de clubcorner van FC Volendam naar de Schemerpit van tafeltennisvereniging Victory ’55.
  • In plaats van vier waren er dit jaar voor het eerst vijf wandeldagen en was er dus een mogelijkheid om één dag te “snipperen”!

Na maanden van voorbereidingen treffen hebben 122 wandelaars vanaf maandag 28 mei prachtige, nieuwe routes gewandeld van 5 en 10 kilometer met als beloning een prachtige medaille! Tevens werden er na afloop ook nog enkele leuke prijsjes verloot onder de deelnemers.

Onderweg kregen de wandelaars iedere dag een heerlijke versnapering in de vorm van een lekkere raket, een cakeje, een mandarijntje, een gevulde koek en op donderdag zelfs een overheerlijk ijsje van Honingh.

De stempelposten werden zoals altijd weer bemand door vrijwilligers vanuit Toerclub Volendam en dit jaar was het Sijmen ook weer gelukt om een mooi team samen te stellen. Hij had de goede hulp van Jaap Jonk, Jan de Graaf, Ger Scholte, Rem Simons en Henk de Boer.

De weersomstandigheden waren ons ook zeer goed gezind want iedere dag hebben we de wandelingen vrijwel helemaal droog kunnen volbrengen. Alle wandelaars, jong en oud, waren zeer enthousiast en dat werkt natuurlijk altijd goed mee.

Vorig jaar was een nieuwe, grote wisselbeker aan de AvondWandelVierdaagse toegevoegd voor  de school met de meeste deelnemende kinderen. De winnaar was toen de Jozefschool.

Dit jaar was de Jozefschool opnieuw de  “Sportiefste Wandelschool” van Edam-Volendam!

De wisselbeker zal binnenkort door Tom Veerman en Kees Runderkamp van resp. Mastermate Divema en Molenaar & Zwarthoed Adviseurs B.V. aan de deelnemende leerlingen worden uitgereikt en kan de wisselbeker dus nog een jaar in de prijzenkast van de Jozefschool prijken.

Graag bedankt Wandelvereniging ’n Loopie de volgende instanties die deze AvondWandelVierdaagse weer mogelijk hebben gemaakt:

Wethouder Vincent Tuip voor de officiële start van de AvondWandelVierdaagse 2014, de medewerkers en stagiairs van Sport-Koepel, de vrijwilligers van De Schemerpit, de vrijwilligers van de stempelpost, Drukkerij NIVO, Firma J. Rijkenberg en Zn., Bakkerij Ab van Pooij, IJssalon Willem Honingh, Carwash Volendam, Snackbar Roma (Foe), Vishandel Lekkers, Mastermate Divema, Molenaar & Zwarthoed Adviseurs B.V. en natuurlijk alle deelnemers!

De heren Sijmen Jonk en Jaap Jonk

Mandy Binken met haar vader en een vriendinnetje. Op donderdag kregen alle deelnemers gratis een ijsje van Honingh, gesponsord door Divema B.V.!

Aaron Douma, de jongste deelnemer (2013)!!

De Heer C.A.M. en Mevr. W. Tol (ouders van Ton Tol) en dit waren dan weer de oudste deelnemers van de A4D.

O.a. de familie Eeltink