*** TIPS ***

24 NOVEMBER: FJOERTOER EGMOND
Deze sprookjesachtige tocht neemt je mee door De Egmonden en Bergen aan Zee. Onderweg zul je verrast worden door bijzondere acts met originele licht- en geluidseffecten. Je begint te lopen als het nog licht is, maar zodra het donker is, kun je genieten van de fraai verlichte Abdij en de wervelende acts bij de in licht gezette Slotruïne. Onderweg word je continu verrast: het ene schouwspel is nog indrukwekkender dan het andere, gecreëerd door kunstenaars en de bevolking van Egmond. De lichtbakens wijzen je tevens de weg in de duisternis. Het warme onthaal, de slotkilometers langs het strand terug naar Egmond en het samen finishen zal voor menig wandelaar een bijzondere belevenis zijn. Klik hier voor meer informatie.
———————————————————
BEKIJK HIER ALLE KWBN WANDELINGEN IN NOORDHOLLAND

———————————————————
2 DECEMBER: SUCCES VERENIGINGSTOCHT ZUIDERWOUDE
We verzamelen bij Sporthal Opperdam aan de Heideweg te Volendam, vertrek: 08.30 uur. We rijden eerst naar Zuiderwoude, dus het zou mooi zijn als zoveel mogelijk wandelaars met de auto komen, dan kunnen mensen die geen auto hebben met anderen meerijden. Aan deze wandeling (15 of 25 km) zijn geen kosten verbonden en van wsv. ’n Loopie krijgt u ook nog gratis een kopje koffie tijdens de rustpauze! Zelf de tocht inkorten is altijd mogelijk en ook niet-leden zijn uiteraard van harte welkom! Dus wandel gezellig mee!
———————————————————
27 DECEMBER 2018: AMSTERDAM LIGHT WALK
Donderdagavond 27 december vindt de 4e editie van de Amsterdam Light Walk plaats. De dag na Kerst kun je genieten van een avondwandeltocht van 10 en 15 km waarbij je langs met licht versierde grachten, straten en verschillende kerstmarkten komt in het rijk verlichte Amsterdam. Als één van de hoogtepunten kun je de lichtkunstwerken van het Amsterdam Light Festival bewonderen. Meer info.
———————————————————
18/19 MEI 2019: ZUIDERZEETOCHT VOLENDAM
———————————————————
14 JUNI: HET MIDZOMERNACHTLOOPIE
———————————————————
JUNI 2019: MASTERMATE AVONDVIERDAAGSE VOLENDAM
Exacte datum volgt nog. Het is vanaf deze editie ook mogelijk om 1 of 2 of 3 dagen mee te lopen! Kosten: 1 euro per dag, je krijgt dan ook een dagmedaille.
———————————————————

WANDELPROGRAMMA KWBN

Klik hier voor nog veel meer wandelopties! Een compleet overzicht van wandeltochten en -evenementen.


Kijk ook eens op dewandelsite.nl

———————————————————-

HET NOORD HOLLAND PAD !

Wandelen in de binnenlanden van Noord-Holland

Eind 2006 werd het eerste deel van het Noord-Hollandpad geopend. Later is het uitgebreid en beter bewegwijzerd. Het langeafstandswandelpad ligt tussen De Cocksdorp op Texel en Huizen in het Gooi. Mensen die liever niet de boot naar Texel nemen, kunnen ook starten in Den Oever. De 16 etappes zijn in beide richtingen gemarkeerd.

Zo veel mogelijk loopt de route over dijkjes, langs sloten en vaarten, door boerenland, bos en heide. Een gebied dat veel mensen nog niet goed kennen. Een mooie route en zorgvuldig gemarkeerd met stickers en infoborden. De startpunten zijn meestal met de bus en trein te bereiken. Langs de route zijn ‘ambassadeurs’ die u van drank en spijs kunnen voorzien en soms van een slaapplaats. Er is een handige gids te koop, maar de etappes staan ook op www.noordhollandpad.nl. Daar kunt u ook de GPS-track downloaden. Ervaringen lezen, ervaringen delen of op zoek naar een wandelmaatje, ga dan naar: www.facebook.com/noordhollandpad
NHpad logo