nLoopie

TIPS !!!

18 MAART: START VOETTOCHT VOLENDAM – PRAAG

Met op 18 maart een kerkmis, groepsfoto en de start van de 1e etappe! Iedereen kan meelopen de eerste vijf dagen! Dag 5 = Afsluitdijk!
——————————————————-
24 MAART: DE 30 VAN ZANDVOORT                                                                                                                                                                             Niet voor niets heet dit wandelevenement van Le Champion de 30 van Zandvoort. Al het unieke van de Noord-Hollandse badplaats en de directe omgeving komt samen in deze afwisselende route. Je wandelt over het Noordzeestrand, door het Nationaal Park Zuid-Kennemerland en langs de Ruïne van Brederode en het Landgoed Duin en Kruidberg. Toch iets minder kilometers maken? Kies dan voor de 18 km met onder meer een bezoek aan het prachtige Vogelmeer. Na afloop vier je je prestatie op een van de vele terrasjes in de gezellige dorpskern van Zandvoort. Tijdens de 30 van Zandvoort kun je kiezen uit 18 of 30 km. Inschrijven is mogelijk vanaf 16 oktober 2017. Website 30 van Zandvoort
——————————————————
STRAND-2-DAAGSE (ZOMER/WINTER EDITIE) SCHEVENINGEN – ZANDVOORT
Zomer editie: 14 & 15 april 2018, 12 & 13 mei 2018, 16 & 17 juni 2018, 30 juni & 1 juli 2018, 2 & 3 augustus 2018, 9 & 10 augustus 2018, 22 & 23 september 2018
Winter editie: 20 & 21 oktober 2018, 10 & 11 november 2018, kijk op www.stours.nl
——————————————————-
2 APRIL: LAMMETJESWANDELTOCHT TEXEL
Voor meer informatie, klik hier
——————————————————-
7 APRIL: DE RINUS LAAN WANDELTOCHT VOLENDAM-MARKEN
——————————————————-
29 APRIL: BLOEIEND ZIJPE
De wandeldag in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld, in de Kop van Noord-Holland. De wandelroute waar bijna geen asfalt aan te pas komt, maar voor 90% over het boerenbollenland gaat. U komt op plekjes waar u normaal gesproken nooit mag wandelen! Alleen op deze Bloeiend Zijpe wandeldag geven vijftig landeigenaren in de polder Zijpe toestemming om dwars door hun velden over aangegeven zandpaden te mogen wandelen. Er worden rayonhoofden aangesteld en families van de bollenkwekers zorgen voor gezellige koek-en-zopies langs de route. Zij kunnen – indien gewenst – de nodige uitleg geven over de bollenteelt. Afstanden: 7½ – 8 – 15 – 20 – 30 kilometer. Sommige afstanden brengen de wandelaars door het bosrijke landgoed  “Het Wildrijk” van Landschap Noord-Holland, bekend om haar wilde hyacinten.  De liefhebber die 40 kilometer wil lopen, kan op eigen initiatief een extra route door het natuurreservaat “Het Zwanenwater” van Natuurmonumenten lopen. (Houdt er rekening mee dat wandelen over bollenland veel zwaarder is dan gemiddeld!).Klik hier voor meer info!
——————————————————-
6 MEI: EIERLAND WANDELTOCHT TEXEL
Voor meer informatie, klik hier
——————————————————-
10 MEI: OER-IJ EXPEDITIE                                                                                                                                                                                           De Oer-IJ Expeditie neemt je mee op een echte ontdekkingswandeltocht door een bijna vergeten landschap, dat zich laat lezen als een spannend geschiedenisboek. Hier zijn nog goed de restanten te zien van het Oer-IJ, een grillige zijtak van de Rijn, die tot het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. Wind en water hebben het gebied vorm gegeven. Vanaf het moment dat stukken grond droogvielen, begonnen mensen er een bestaan op te bouwen en activiteiten te ontplooien. Tijdens deze wandeltocht maak je op een bijzondere manier kennis met het boeiende verleden van dit groene hart in Kennemerland.
Afstanden: 9, 15, 20 en 25 km
Startlocatie: Archeologiecentrum Huis van Hilde bij NS-station Castricum
Klik hier voor meer info!
——————————————————-
12 & 13 MEI 2018: DE ZUIDERZEETOCHT! ZZT klik hier voor 2018 flyer
——————————————————-
28 MEI T/M 1 JUNI: DE DIVEMA AVONDWANDELVIERDAAGSE VOLENDAM
Vijf dagen achter elkaar, een avond overslaan is dus mogelijk; start 15.30-18.30 uur (om 18.30 uur alleen nog start 5 km). Later meer details.
——————————————————-
9 JUNI: DE KIPPENLOOP & KUIKENLOOP ; meer info klik hier
——————————————————-
15 JUNI 2018: MIDZOMERNACHTLOOPIE 50 KM!
Een nachtelijke wandeltocht van 50 km, binnenkort meer informatie 🙂 aanmelden bij Karina Bont is nu al mogelijk!
——————————————————-

20 T/M 23 JUNI: WANDELVIERDAAGSE ALKMAAR, je kunt hier inschrijven

Er zijn routes van 8,5 – 15 – 20 – 25 of 40 km per dag

——————————————————-
17-20 JULI: de VIERDAAGSE van NIJMEGEN
——————————————————-

STRAND-3-DAAGSE HOEK VAN HOLLAND – ZANDVOORT

6 t/m 8 augustus 2018, www.stours.nl
STRAND-2-DAAGSE (NIEUW!): WIJK AAN ZEE – PETTEN
11 & 12 augustus 2018, www.stours.nl STRAND-4-DAAGSE
HOEK VAN HOLLAND – WIJK AAN ZEE

13 t/m 16 augustus 2018, www.stours.nl
———————————————————
18&19 AUGUSTUS: WANDELWEEKEND SOEST
———————————————————
22 SEPTEMBER: DAM TOT DAM WANDELTOCHT
———————————————————
20 OKTOBER 2018: AMSTERDAM CITY WALK
———————————————————
24 NOVEMBER: FJOERTOER EGMOND
———————————————————
27 DECEMBER 2018: AMSTERDAM LIGHT WALK
———————————————————

WANDELPROGRAMMA KWBN

Klik hier voor nog veel meer wandelopties! Een compleet overzicht van wandeltochten en -evenementen.


Kijk ook eens op dewandelsite.nl

———————————————————-

HET NOORD HOLLAND PAD !

Wandelen in de binnenlanden van Noord-Holland

Eind 2006 werd het eerste deel van het Noord-Hollandpad geopend. Later is het uitgebreid en beter bewegwijzerd. Het langeafstandswandelpad ligt tussen De Cocksdorp op Texel en Huizen in het Gooi. Mensen die liever niet de boot naar Texel nemen, kunnen ook starten in Den Oever. De 13 etappes zijn in beide richtingen gemarkeerd.

Zo veel mogelijk loopt de route over dijkjes, langs sloten en vaarten, door boerenland, bos en heide. Een gebied dat veel mensen nog niet goed kennen. Een mooie route en zorgvuldig gemarkeerd met stickers en infoborden. De startpunten zijn meestal met de bus en trein te bereiken. Langs de route zijn ‘ambassadeurs’ die u van drank en spijs kunnen voorzien en soms van een slaapplaats. Er is een handige gids te koop, maar de etappes staan ook op www.noordhollandpad.nl. Daar kunt u ook de GPS-track downloaden. Ervaringen lezen, ervaringen delen of op zoek naar een wandelmaatje, ga dan naar: www.facebook.com/noordhollandpad
NHpad logo