*** TIPS ***

Update 24-03-2020

Door de aangescherpte en verlengde maatregelen die genomen zijn om het coronavirus te bedwingen, gaat na de Estafette wandeltocht naar Wenen, de Rinus Laanloop (die op 4 april gehouden zou worden), nu ook de jaarlijkse Zuiderzee Wandeltocht, die op de agenda stond voor zaterdag 16 en zondag 17 mei niet door. Voorlopig tot 1 juni zullen er dus geen wandelactiviteiten plaats gaan vinden van ’n Loopie. Het is nog de vraag of de Midzomernachtloop (op vrijdag 19 juni) en de Vierdaagse van Nijmegen dit jaar nog gehouden gaan worden. Zodra er meer bekend is wordt er melding van gemaakt.

 

Update 17-03-2020

De Rinus Laan wandeltocht wordt afgelast. Ook de Pieperrace, die gelijktijdig plaatsvind, is afgelast.

Over de Zuiderzeetocht in mei, is nog geen besluit genomen.

 

Zaterdag 4 april, de Rinus Laan-wandeltocht naar Marken
Zoals elk jaar organiseren wij begin April de Rinus Laan wandeltocht.
Een superwandeling van Volendam naar Marken en terug met het bootje óf de benenwagen!
We starten deze verenigingstocht om 08:30 uur bij Sporthal Opperdam. Op 4 april is ook de Pieperrace dus hopelijk kunnen we onderweg of na afloop nog genieten van een prachtig uitzicht op de vele botters en zeilschepen.
Eerst wandelen we naar Monnickendam, alwaar een pauze wordt gehouden. Het eerste kopje koffie is gratis! Daarna vervolgen wij onze tocht naar Marken. Zij die er zin in hebben gaan ook lopend terug naar Volendam. De meeste wandelaars kiezen voor de Marken Express, dus met de boot terug naar Volendam. Let op: kosten boottocht zijn wél voor eigen rekening! Dit is echt een prachtige wandeling, dus kom ook en loop mee! Deelname aan de wandeling is gratis en ook niet-leden zijn van harte welkom. Tot de pauze meelopen (Monnickendam) en dan weer terug naar Volendam is natuurlijk ook een optie. Graag tot de 4de april!

Zoals ook al in de Nieuwsbrief Eind 2019 benoemd, maken we ons toch wel zorgen over het kunnen voortzetten van de verenigingstochten.
Ondanks het ‘lokkertje’ van een gratis kopje koffie op de rustlocatie, is de deelname vaak minimaal. J.l. 1 december waren er – incl. een altijd aanwezig bestuurslid – 5 deelnemers. En al eerder hebben we de wandeling niet door laten gaan vanwege bijna geen opkomst.
U kunt zich voorstellen dat de steeds meelopende bestuursleden ‘iets’ meer enthousiasme van de leden nodig hebben om hun eigen enthousiasme in stand te houden. Hopelijk biedt het nieuwe jaar, met uitzicht op de estafettetocht naar Wenen, nieuwe perspectieven.
Op dit moment zijn nog niet alle data van de tochten in 2020 bekend. Daarover later op Facebook, de site en in de NIVO meer.
—————————————————————————————————————————-
16/17 MEI 2020: ZUIDERZEE WANDELTOCHT  (voor meer informatie, hier  ZZT 2020 flyer  ‘klikken’)
—————————————————————————————————————————-
BEKIJK HIER ALLE KWBN WANDELINGEN IN NOORDHOLLAND
—————————————————————————————————————————-
Komend jaar zal er ook weer een Midzomernachtloop op de agenda staan. Over de route wordt reeds nagedacht.
—————————————————————————————————————————-

WANDELPROGRAMMA KWBN

Klik hier voor nog veel meer wandelopties! Een compleet overzicht van wandeltochten en -evenementen.


Kijk ook eens op dewandelsite.nl

———————————————————-

HET NOORD HOLLAND PAD !

Wandelen in de binnenlanden van Noord-Holland

Eind 2006 werd het eerste deel van het Noord-Hollandpad geopend. Later is het uitgebreid en beter bewegwijzerd. Het langeafstandswandelpad ligt tussen De Cocksdorp op Texel en Huizen in het Gooi. Mensen die liever niet de boot naar Texel nemen, kunnen ook starten in Den Oever. De 16 etappes zijn in beide richtingen gemarkeerd.

Zo veel mogelijk loopt de route over dijkjes, langs sloten en vaarten, door boerenland, bos en heide. Een gebied dat veel mensen nog niet goed kennen. Een mooie route en zorgvuldig gemarkeerd met stickers en infoborden. De startpunten zijn meestal met de bus en trein te bereiken. Langs de route zijn ‘ambassadeurs’ die u van drank en spijs kunnen voorzien en soms van een slaapplaats. Er is een handige gids te koop, maar de etappes staan ook op www.noordhollandpad.nl. Daar kunt u ook de GPS-track downloaden. Ervaringen lezen, ervaringen delen of op zoek naar een wandelmaatje, ga dan naar: www.facebook.com/noordhollandpad
NHpad logo