*** TIPS ***

12 JANUARI: VERENIGINGSTOCHT HOBREDE
12 Januari starten wij het nieuwe jaar met een wandeltocht richting Hobrede en verder. De route gaat via Edam naar Hobrede, vandaar naar Oosthuizen en via Warder – met een koffie-stop bij ‘de Oude School’ – langs de dijk, via Edam weer terug naar Volendam.
Zoals ook al in de Nieuwsbrief Eind 2019 benoemd, maken we ons toch wel zorgen over het kunnen voortzetten van de verenigingstochten.
Ondanks het ‘lokkertje’ van een gratis kopje koffie op de rustlocatie, is de deelname vaak minimaal. J.l. 1 december waren er – incl. een altijd aanwezig bestuurslid – 5 deelnemers. En al eerder hebben we de wandeling niet door laten gaan vanwege bijna geen opkomst.
U kunt zich voorstellen dat de steeds meelopende bestuursleden ‘iets’ meer enthousiasme van de leden nodig hebben om hun eigen enthousiasme in stand te houden. Hopelijk biedt het nieuwe jaar, met uitzicht op de estafettetocht naar Wenen, nieuwe perspectieven.
Op dit moment zijn nog niet alle data van de tochten in 2020 bekend. Daarover later op Facebook, de site en in de NIVO meer.
De Hobrede-route is iets meer dan 25 km. De mogelijkheid bestaat ook om deze in te korten tot 15 km. Noteer deze datum in uw agenda.
Ook niet-leden van ’n Loopie zijn van harte welkom.
————————————————————————-
BEKIJK HIER ALLE KWBN WANDELINGEN IN NOORDHOLLAND
————————————————————————-
16/17 MEI 2020: ZUIDERZEE WANDELTOCHT
————————————————————————-
Komend jaar zal er ook weer een Midzomernachtloop op de agenda staan. Over de route wordt reeds nagedacht.
—————————————————————————————————————————-

WANDELPROGRAMMA KWBN

Klik hier voor nog veel meer wandelopties! Een compleet overzicht van wandeltochten en -evenementen.


Kijk ook eens op dewandelsite.nl

———————————————————-

HET NOORD HOLLAND PAD !

Wandelen in de binnenlanden van Noord-Holland

Eind 2006 werd het eerste deel van het Noord-Hollandpad geopend. Later is het uitgebreid en beter bewegwijzerd. Het langeafstandswandelpad ligt tussen De Cocksdorp op Texel en Huizen in het Gooi. Mensen die liever niet de boot naar Texel nemen, kunnen ook starten in Den Oever. De 16 etappes zijn in beide richtingen gemarkeerd.

Zo veel mogelijk loopt de route over dijkjes, langs sloten en vaarten, door boerenland, bos en heide. Een gebied dat veel mensen nog niet goed kennen. Een mooie route en zorgvuldig gemarkeerd met stickers en infoborden. De startpunten zijn meestal met de bus en trein te bereiken. Langs de route zijn ‘ambassadeurs’ die u van drank en spijs kunnen voorzien en soms van een slaapplaats. Er is een handige gids te koop, maar de etappes staan ook op www.noordhollandpad.nl. Daar kunt u ook de GPS-track downloaden. Ervaringen lezen, ervaringen delen of op zoek naar een wandelmaatje, ga dan naar: www.facebook.com/noordhollandpad
NHpad logo