Ton de Wit overleden

Erehaag van ’n Loopie bij uitvaartmis van Ton de Wit

Zaterdagmiddag vond in de Sint Vincentiuskerk de uitvaartmis plaats van Ton de Wit, die op 19 maart, op 64-jarige leeftijd, van ons is heengegaan. Samen met zijn echtgenote Marja, woonde hij op de Klipper in Volendam. In de afgelopen 24 jaar verzorgden Ton en Marja de Wit, samen met een groep vrijwilligers, de verzorging van de lopers van wandelvereniging ’n Loopie tijdens de Wandelvierdaagse van Nijmegen. Dat werd al die jaren tot in de perfectie uitgevoerd, waarbij Ton en Marja het voortouw namen. Vorig jaar konden zij door de ziekte van Ton helaas niet mee naar de Vierdaagse, maar dit jaar zouden ze weer van de partij zijn bij de verzorging. Helaas keerde de ziekte weer terug en deze strijd kon Ton de Wit niet winnen. Een echte wandelvriend en fijn mens is van ons heengegaan. Op het einde van de indrukwekkende en druk bezochte uitvaartmis in de Sint Vincentiuskerk, werd door leden van ’n Loopie een erehaag gevormd achter in de kerk. Op de kist werd door een loopster een Vierdaagse-kruisje gelegd. Het was een laatste, welverdiende groet aan Ton de Wit, die samen met zijn Marja, zoveel voor de wandelaars van ’n Loopie heeft gedaan. We zullen hem missen.

 

 

OPROEP! Morgen is de uitvaartdienst van Ton de Wit. We willen de leden oproepen om naar de uitvaartdienst te komen, dit om een erehaag te vormen als Ton de kerk gaat verlaten. De rij zal in het middenpad langs de banken worden opgesteld. Ongeveer 5 minuten voor het einde van de mis zal door de uitvaartorganisatie een verzoek worden gedaan om ons daar op te stellen. Delen wordt zeker op prijs gesteld.

========================================================================================

Gistermiddag hebben wij het verdrietige bericht gekregen dat onze grote vriend Ton de Wit is overleden. Ton was sinds jaar en dag een vrijwilliger van onze vereniging. Vele jaren heeft hij eieren met spek gebakken voor onze wandelaars tijdens de Nijmeegse Vierdaagse. Als een echte kok inclusief koksmus. De stop bij de boer in Milsbeek zal nooit meer hetzelfde zijn! We wensen Marja en familie alle sterkte toe om dit verlies te dragen. Ton, je was een geweldige vent! Wat hadden we je graag nog hier gehouden.