Vierdaagse Nijmegen 2019 !

Vierdaagse van Nijmegen onder ideale weersomstandigheden

Door: Pius Schilder (weekblad Nivo)

Van dinsdag 16 t/m vrijdag 19 juli 2019 vond voor de 103e keer de Vierdaagse van Nijmegen plaats. Er hadden zich 47.000 lopers voor aangemeld, waarvan er 44.480 zijn gestart. In totaal 41.235 wandelaars haalden de finish. Uit Volendam waren er een 60-tal deelnemers, waaronder vijf nieuwe lopers die voor de eerste keer de vierdaagse uitliepen. Het was alle vier dagen ideaal weer, met geregeld een zonnetje aan de hemel en aangename temperaturen. Eén loopster had een zware blessure en probeerde toch te starten, maar na 2 uur moest ze helaas opgeven. Enkele lopers hadden het best wel zwaar met diverse blessures en veel blaren. Op wilskracht wisten ze toch hun afstanden vier dagen lang af te werken en konden vrijdag na de Via Gladiola op de Wedren het felbegeerde Vierdaagsekruisje in ontvangst nemen. De oudste deelnemers waren Herman Wulterkens (82), Dick Veerman (van Pietje) en Joop Tol (Godet), die de 30 km volbrachten.

Vierdaagse foto’s van Pius – klik hier

Topprestatie van het ’n Loopie verzorgingsteam

Al 25 jaar is er de mogelijkheid voor de lopers voor verzorging onderweg met pauzeplekken op drie locaties. Deze service is door wandelvereniging ’n Loopie overgenomen door de ons helaas ontvallen Ton de Wit en zijn team. Nu geeft Kees Molenaar (Pink) leiding aan het verzorgingsteam van ’n Loopie. Van deze service maakten 131 leden van de vereniging gebruik: 30x op de 50 km, 72x op de 40 km en 29x op de 30 km. Een topprestatie is geleverd door het cateringteam bestaande uit: Nico Lansen, Theo Kras, Kees Molenaar, Ton Runderkamp, René Grimbergen, Rita Tol, Ton Sterk, Klaas en Diana Jonk, Henk Keizer, Marjan van der Sluis en Paul van Kempen. Zij zorgden voor eten en drinken onderweg voor de lopers. Het betekende vier nachten lang om 02.00 uur opstaan om de stops in te richten onderweg. Voor volgend jaar is het cateringteam op zoek naar enkele vrijwilligers die deze taak op zich willen nemen om het team te ‘verversen’ en/of uit te breiden. De pauzeplekken werden met banners van ’n Loopie goed aangegeven en het liep als een geoliede machine. Grote klasse! Op donderdag was er bij pauzeplek 2 de mogelijkheid om een donatie te doen aan het Huis aan het Water in Katwoude. Dit ter nagedachtenis aan Ton de Wit, die hier in Milsbeek zo’n 15 jaar lang eieren bakte voor de lopers.

Dank aan de sponsors

Het cateringteam en de lopers zijn grote dank verschuldigd aan de volgende sponsors die de verzorging onderweg weer mogelijk maakten: Bakkerij van Pooij (voor het brood), Groente- en Fruitboxer Rijkenberg (voor het fruit), Slagerij Havenhof (voor de bami), Cafetaria Roma (Foe) voor de saté, Crielaard voor de aanhanger, Slijterij de Stient (sponsoring), PK Energie Gerrit van Pooij (voor de flessen water), Visgroothandel Mooijer/Lau Snoek (voor de makreel), Ben Steur voor de waterkannen, Firma Sterk (aanhanger), Vishandel Lekkers (gebruik magazijn), PX voor de partytenten, Vincent Veerman (tent), Hotel Riche in Boxmeer (voor het gebruik van de keuken), en auto’s werden beschikbaar gesteld door Klaas Jonk, Theo Kras en René Grimbergen.