nLoopie

Wandelschoenen

Binnenkort op deze pagina heel veel informatie over wandelschoenen. Waar moet je op letten, welke varianten en modellen zijn er, noem maar op. Voor goeie schoenen kunt u alvast kijken op de website www.theotol.nl

Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk!

Wandelschoenen – categorieën

Categorie A: soepele wandelschoenen/-zolen, voor vlak terrein en verharde wegen. Meestal hebben deze schoenen geen enkelsteun en zijn daardoor niet geschikt om met zwaar beladen rugzak te lopen. Vaak gedragen door Vierdaagselopers: A of A/B.

Categorie B: trekkingschoenen met enkelsteun, geschikt voor heuvels en bergachtig terrein. Allround wandelaars, die zowel dagwandelingen in Nederland maken als bergwandelvakanties ondernemen, komen vaak bij B/C uit.

Categorie C: bergwandelschoenen voor huttentrektochten in ruigere berggebieden. Iets robuuster dan categorie B. Geschikt voor wie wat vaker van de gebaande paden en wegen afwijkt.

Categorie D: stijgijzervaste bergwandelschoenen voor het hooggebergte (alpinisten). Harde, onbuigzame zolen, geschikt om over rotsen, keien en ijsvelden te lopen.

Er bestaan ook mengvormen, zoals A/B of B/C.

Bron: www.tweevoeter.nl