18 Maart 2018: start wandelestafette naar Praag; wandel mee!

Zondag 18 maart is de eerste dag van de wandelestafette van Volendam naar Praag. ’s Morgens om 8.15 uur zal een H. Mis worden verzorgd door pastoor Stomph in de Vincentiuskerk te Volendam. Rond 8.45 uur zal een groepsfoto worden gemaakt. Wij verzoeken alle deelnemers en deelneemsters aan deze voettocht hierbij aanwezig te zijn. Daarna gaan we aan de wandel!

Etappe 1 t/m 5 zijn zogenaamde vrije etappes, dit houdt in dat IEDEREEN mee mag lopen!

Dag 1 wordt gewandeld van Volendam naar West Graftdijk, via Kwadijk, Purmerend en Spijkerboor. routebeschrijving

Dag 2: verder via Driehuizen, Omval, Alkmaar, Bergen, Aagtdorp naar Schoorl.

Dag 3: Schoorldam, Krabbendam, St. Maarten, Schagen, Oudesluis, o.a. over de Westfriese Zeedijk. routebeschrijving

Dag 4: via Hippolytushoef, Stroe en Vatrop naar Den Oever. routebeschrijving

Hier de link naar de routekaart: routekaart dagen 1 t/m 4

Dag 5: wie durft? 32 Km over de Afsluitdijk! Hier willen we een bijzondere dag van maken.

OPROEP: voor het wegbrengen en/of ophalen van de wandelaars zoeken we nog een paar chauffeurs! Geïnteresseerden kunnen even contact opnemen met Jan Koning, tel: 06-234 250 69 of via praag@nloopie.nl

Op vrijdag 6 juli komt de laatste groep aan in Praag. Wie gebruik wil maken van de speciale aanbieding ‘weekendje Praag’ (vrijdagmorgen vroeg vliegen, zondagmiddag laat weer terug) voor 275 euro incl. ontbijt kan zich vóór eind maart melden bij Jan Koning.

– – –

Wandelsportvereniging ’n Loopie organiseert elke 2 ~ 3 jaar, een wandelestafette naar een aansprekende stad. In het verleden zijn de bestemmingen geweest; Santiago de Compastella, Lourdes, Rome, Assisië, Barcelona. Sommige bestemmingen zelfs meermalen.

In 2018 is het einddoel Praag. Op 18 maart gaat de estafette van start en deze begint met 5 ‘open’ wandeldagen waar iedereen aan mee mag doen. Elke morgen vertrekt een bus naar het startpunt en ’s middags worden de wandelaars ook weer opgehaald en naar Volendam teruggebracht.

Hier zijn geen kosten aan verbonden!