Terugblik Zuiderzeetocht 2019

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei vond in Volendam en omstreken inmiddels alweer de 17e Zuiderzeetocht plaats! Heeft u leuke foto’s gemaakt? Stuur ze gerust door 🙂  (voor plaatsing op deze website).

========================================================================================

Bekijk zeker even dit ontzettend leuke Zuiderzeetocht filmpje mét muziek: https://youtu.be/PlxrQJ3CfMc ; Albert en Meintsje hartelijk dank hiervoor! Hierbij ook nog een link naar de blogspot :

https://trochrinnen.blogspot.com/2019/05/volendam-zuiderzeewandeling-2019.html

Helemaal top!

========================================================================================

Ruim duizend deelnemers aan de Zuiderzeewandeltocht

Tevreden gezichten waren er zaterdag en zondag te zien bij de bestuursleden en vrijwilligers van wandelvereniging ’n Loopie. Op beide dagen werd voor de 17e keer de Zuiderzeewandeltocht gehouden. Vorig jaar viel de deelname tegen met ruim 700 wandelaars. Mede door het regenachtige weer waren er beduidend minder wandelaars. Afgelopen weekend was het super wandelweer. Op zaterdag schreven zich 497 wandelaars in en op zondag 510, zodat er in totaal 1007 deelnemers waren. ’n Loopie kreeg weer een gastvrij onthaal bij tafeltennisvereniging Victory ’55, want de kantine van “De Schemerpit” was de start- en finishplaats van de wandeltocht. Mooie routes met afstanden van 5, 10, 15, 25 en 40 km konden gelopen worden door Waterland. De meeste wandelaars (380) kozen voor de route van 25 km (met vanaf Marken de oversteek over de Gouwzee met de Marken Express). Aan de 40 km (met of zonder de boottocht) namen over de beide dagen ruim 100 wandelaars deel.

 

 

 

 

 

 

Routes door de oude kernen

De route van de Zuiderzeewandeltocht gaat door de oude kernen van Volendam, Edam en Monnickendam. Bij de 25 en 40 km hadden de lopers de keuze uit met of zonder een boottocht vanaf Marken. Bij de inschrijving kregen de deelnemers een lot uitgereikt waarmee leuke (wandel)prijzen te winnen waren. Verder kregen ze een appel mee van de Gebr. Rijkenberg (de Groente & Fruit Boxer) en kortingsbonnen voor koffie/gebak bij Brasserie De Waegh, Taverne De Visscher en Lekkers. Om deze 17e editie van de Zuiderzeewandeltocht mogelijk te maken was weer een grote groep vrijwilligers van ’n Loopie actief. Dat begon al op donderdag en vrijdag voor het uitpijlen van de routes. Er was weer een prima samenwerking met Victory ’55 waar ondanks de vloerproblemen in de speelhal, toch de kantine opengesteld werd van “De Schemerpit” als start- en finishplek. Op zaterdag moest de route in Ilpendam verlegd worden, want nabij het Dorpshuis was de weg afgesloten vanwege opnames voor een film. Zodoende was deze rustpost die dag niet bereikbaar en moest er vóór of na Ilpendam een terrasje opgezocht worden.

Lopers uit het hele land

De Zuiderzeewandeltocht 2019 was zeer geslaagd en de vrijwilligers van ‘n Loopie kregen veel complimenten van de deelnemers over de prima organisatie en de mooie routes die uitgezet waren. De wandelaars kwamen uit heel Nederland vandaan. Van de leden van ’n Loopie zelf werden een honderdtal lopers geteld. Dat zouden er toch beduidend meer moeten zijn, want de wandelclub telt 600 leden. De Zuiderzeewandeltocht is een van de vele activiteiten die voor de leden worden opgezet, en aan de eigen evenementen zou men toch eigenlijk deel moeten nemen. Er is nog volop kans voor want tot en met vrijdag 24 vindt de Avondwandel4daagse Volendam plaats, met iedere avond mooie routes van 5 of 10 km. Starttijd is tussen 15.30 en 18.30 uur vanaf “De Schemerpit”. ’n Loopie hoopt dat veel wandelaars aan deze vierdaagse meedoen. Ook één of meerdere avonden kan gelopen worden. Kosten slechts één euro per dag en je krijgt dan ook een dagmedaille.

Dankwoord van ’n Loopie

Het bestuur van ’n Loopie wil graag een bedankje richten aan de sponsors: Intersport Theo Tol en Mastermate Divema Volendam voor het beschikbaar stellen van de prijzen van de loterij, Gebr. Rijkenberg (Groente & Fruitboxer) voor de appels, Marken Express, Vishandel Lekkers, Taverne De Visscher (Marken) en Brasserie De Waegh (Monnickendam) voor de kortingsbonnen, Nemassdeboer voor de flesjes water, de leden van “Victory ‘55” die in “De Schemerpit” voor de koffie, thee, drankjes en broodjes zorgden en de vele vrijwilligers van ’n Loopie, die dit wandelevenement mogelijk maakten. Tot volgend jaar!

Met vriendelijke groet,

Pius Schilder   –  Hoofdredacteur ’n Loopie

 

 

 

 

 

 

ZZT 2019 flyer