Zuiderzeetocht

Elk voorjaar in mei, organiseert ’n Loopie haar 2-daagse ZuiderzeeTocht(en).
Startend in het altijd gezellige Volendam, kunt u met een keuze uit meerdere afstandroutes de mooie Waterlandse omgeving verkennen. Afhankelijk van uw keuze, loopt u door de historische kernen van  Volendam, Edam, Monnickendam en Marken.

Op 25 en 26 mei a.s. organiseert wandelvereniging               ´n Loopie de 20e editie van haar jaarlijkse wandeltocht door Waterland en rondom de Gouwzee (deel voormalige Zuiderzee) . Als vanouds doen wij de oude kernen van Volendam, Edam en Monnickendam aan met hun prachtige gebouwen en karakteristieke havens.

U heeft de keuze uit routes van 5, 10, 15, 25 en 40 kilometer. Deze laatste twee afstanden gaan naar Marken met aansluitend een leuke boottocht van Marken naar Volendam. Deze boottocht wordt (tegen sterk gereduceerd tarief) als toeslag (5,00 EURO) aan u berekend.

Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 per wandelaar. De leden van erkende landelijke bonden kunnen rekenen op een korting van € 1,00, Een herinnering in de vorm van een  medaille kost € 1,50

Nordic Walkers zijn van harte welkom op alle afstanden.   Het parcours is helaas niet rolstoel vriendelijk.

De starttijden

40 km:           07.30 – 09.00 uur

25 km:           09.00 – 11.00 uur

5-10-15 km:  09.00 – 13.00 uur                                                    

Afmelden kan tot 18.00 uur

Voor de vele vrijwilligers – die elk jaar bezig zijn met het maken en uitzetten van de routes, en vaak ook nog aanwezig zijn als ‘inschrijver’ op de wandeldagen – is uw deelname een waardering voor hun werk. Inschrijven doet u ter plaatse. Zowel contant als met PIN.

Start en finish                                                  Tafeltennisvereniging Victory ’55,                                   Clubhuis De Schemerpit Westerven 43                                  1131 RC  Volendam                                                                 (nabij Sporthal De Seinpaal en Tennisvelden  Harlingenlaan Volendam)