We konden weer !!

06-07-2020

Na lange tijd weer een maandloopje van ’n Loopie

Zondag kon er eindelijk weer een wandelactiviteit van ’n Loopie gehouden worden. Na 4 maanden was er een Succes Maandloopje met een Rondje Zuiderwoude. Ondanks het winderige en regenachtige weer waren er toch een 14-tal wandelaars naar sporthal Opperdam gekomen. Met de auto werd naar Zuiderwoude gereden en op verzoek van het kerkbestuur werd niet bij het Protestantse Kerkje geparkeerd, maar even verderop. Er was zondag voor het eerst weer een dienst in dit monumentale kerkje. Er was een wandeling door het fraaie Waterland, waarbij door Broek in Waterland, Zunderdorp en Ransdorp gelopen werd. In Ransdorp was er in Café de Zwaan een koffiestop. Vanwege de regen en harde wind werd besloten niet naar Holysloot en Uitdam te wandelen, zodat de wandeltocht ingekort werd tot een kleine 20 km. Voldaan werd het eindpunt van deze mooie tocht bereikt. In augustus is er vanwege de vakantie géén Succes-loopje. De eerstvolgende is op zondag 6 september met een Rondje Eilandspolder.

Update 26-06-2020

Zondag 5 juli eindelijk weer een maandloop van ’n Loopie

Na ruim drie maanden kan er eindelijk weer een wandeltocht georganiseerd worden door ’n Loopie. Door het coronavirus konden de Zuiderzeetocht, de verenigingsloopjes op de eerste zondag van de maand, de Midzomernachtloop (die gepland stond op 19 juni) en de Vierdaagse van Nijmegen niet doorgaan. Maar nu de coronaregels versoepeld zijn kan zondag 5 juli weer een Succes Verenigingsloop gehouden worden.

Rondje Zuiderwoude

Op het programma staat zondag een Rondje Zuiderwoude. Het vertrek is om 8.30 uur bij sporthal Opperdam. Met de auto wordt naar het kerkje van Zuiderwoude gereden en daar is de start. Er kan een afstand van 16 of 25 km gelopen worden en de route gaat langs Broek in Waterland, Zunderdorp, Ransdorp en Uitdam. Onderweg wordt tevens een koffiepauze gehouden. Ook niet-leden mogen gratis meelopen met dit maandloopje. Eenieder is dus van harte welkom bij deze laatste verenigingswandeltocht voor de komende vakantie. Waarschijnlijk zal iedereen zich nog niet veilig voelen met meerdere personen in een auto, daarom de vraag om – als het even kan – met de auto te komen.

Update 24-03-2020

Door de aangescherpte en verlengde maatregelen die genomen zijn om het coronavirus te bedwingen, gaat na de Estafette wandeltocht naar Wenen, de Rinus Laanloop (die op 4 april gehouden zou worden), nu ook de jaarlijkse Zuiderzee Wandeltocht, die op de agenda stond voor zaterdag 16 en zondag 17 mei niet door. Voorlopig tot 1 juni zullen er dus geen wandelactiviteiten plaats gaan vinden van ’n Loopie. Het is nog de vraag of de Midzomernachtloop (op vrijdag 19 juni) en de Vierdaagse van Nijmegen dit jaar nog gehouden gaan worden. Zodra er meer bekend is wordt er melding van gemaakt.